A sajttal töltött csirkemell elkészítése:
1.) A csirkemellfiléket megmossuk, kettévágjuk, majd széltében is elfelezzük, és kiklopfoljuk őket. Besózzuk, és kicsit állni hagyjuk a húst.
2.) Elkészítjük a sajtos tölteléket. Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, az áttört fokhagymát, az oreganót és megszórjuk egy kis borssal.
3.) A krémet egyesével a hússzeletekre kenjük. Ezután felgöngyöljük, vizes fogpiszkálóval megtűzzük, és kivajazott jénaira tesszük a göngyölegeket.
4.) Megszórjuk egy felkarikázott hagymával (ez el is hagyható), és 35 perc alatt 220 fokon puhára sütjük a húst.
Kukoricapéppel és zöldsalátával tálaljuk.
A kukoricapép elkészítése:
1.) Mindent a turmixgépbe öntünk, és habosra pépesítjük az egészet. 2.) Egy serpenyőbe öntjük a kukoricapépet, és pár perc alatt átrotyogtatjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majd forrón - a húshoz tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre