A burgonyákat átdörzsöljük folyó víz alatt. Mindet forró, sós vízbe tesszük, és héjában félpuhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, hosszában félbevágjuk, majd kikanalazzuk a belsejét. Apróra vágjuk a kimagozott paprikát, felkarikázzuk a hagymát. Felkockázzuk a szalonnát, üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, majd megpirítjuk.
Összekeverjük a krémsajtot a fetával és a pirított zöldségekkel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Megtöltjük a burgonyákat a zöldséges krémmel, majd tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre