Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött burgonya rukkolás salátával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A burgonyát mossuk meg, majd sós vízben héjastul főzzük félkeményre. Vegyük ki a vízből, csöpögtessük le, és hosszában mindegyiket vágjuk be. Kaparjuk ki a belsejüket úgy, hogy egy-egy mélyedést kapunk.

A kivájt burgonyabelsőt törjük össze, dolgozzuk el a krémsajttal, a tojássárgájával valamint a tejföllel. Ízesítsük apróra vágott snidlinggel, petrezselyemzölddel, Cayenne- és fekete borssal, valamint szerecsendióval. Dolgozzuk bele alaposan a reszelt sajt kétharmadát, a többit tegyük félre.

A kivájt burgonyákat töltsük meg a keverékkel, mindegyiket helyezzük alufólia tálacskákra, szójuk meg a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük meg.

A paradicsomokat és a rukkolát mossuk és szárítsuk meg. A lila hagymát tisztítsuk le és vágjuk fel. A paradicsomokat szeljük cikkekre, a rukkolát pedig tépkedjük szét kisebb darabokra.

A zöldségeket keverjük össze, öntsük le a besózott, megborsozott joghurttal, majd szórjuk meg a félretett snidlinggel, valamint ízlés szerinti mennyiségű petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

A tölteléket túróból is készíthetjük, ekkor a krémsajtból 1 evőkanálnyi mennyiség is elég. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss