Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal szórt pogácsa

120 perc
mester
olcsó
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 csapott kávéskanál só
  • 50 dkg búzafinomliszt
  • 4 db tojássárgája (M/L méretű)
  • 25 dkg sütő margarin
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 csipetnyi cukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg sajt (ez ízlés szerint változhat)

Elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba tesszük, megsózzuk, és hozzáadjuk a tojások sárgáit. A vajat és a sajtot belereszeljük.
  2. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, és 1-2 perc alatt összemelegítjük. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, és felfuttatjuk. 
  3. Amikor az élesztő felfutott, beletesszük a keverőtálba, és az egészet összekeverjük. Összegyúrjuk, majd egy konyharuhával letakarva 1-1,5 órát pihentetjük.
  4. Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk, és tetszés szerinti méretre szaggatjuk (kis méretű szaggatóval több pogácsát készíthetünk). 
  5. Előmelegítjük a sütőt, a kiszagatott pogácsákat pedig egy szilikonos sütőpapírra rakjuk, majd a tetejüket megkenjük egy kevés tojássárgájával, és ráreszeljük a sajtot. Addig sütjük, míg a sajt aranybarnára sül a tetején. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss