Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal sült kelkáposztatekercs

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket forrásban lévő sós vízben kissé előfőzzük, majd szűrőkanálban lecsurgatjuk, és a levelekből a vastag ereket kivágjuk. A darált húst, az előfőzött rizst és a fűszereket jól összedolgozzuk.

A húsos masszával megtöltjük a leveleket, feltekerjük, tekercseket készítünk. Olajozott tűzálló tálba tesszük egymás mellé helyezve. A tojás, az elmorzsolt leveskocka és a tejfölkeverékét ráöntjük, megszórjuk a sajttal.

Alufóliával letakarva kb. 45-50 percig, lassú tűzön sütjük. Az utolsó 10 percben fólia nélkül sütjük, így a sajt piros és ropogós lesz.

Megjegyzés

Paradicsom mártással körítve is kínálhatjuk.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss