Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után meghámozzuk.
A sütőt előmelegítjük, addig a burgonyát és a paradicsomot karikára felszeleteljük, a fokhagymát hámozás után apró kockákra daraboljuk vagy zúzzuk. A mozarellát és edámit is feldaraboljuk.
A burgonyát és paradicsomot lapos
gratin tálba vagy tepsibe tesszük (pikkelyszerűen 1 sor burgonya és 1 sor
paradicsom). A tetejét meglocsoljuk a tejjel összekevert tejföllel, amit sóval és fehérborssal ízesítettünk. Ezután
megszórjuk fokhagymával és a sajtokkal.
A középső rácson kb. fél óra alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre