Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a liszttel, az olvasztott margarinnal, az olajjal, sóval és a tojások sárgájával begyúrjuk a tésztát, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3 egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8 cikkbe vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalától ráfektetjük a bacont /két fél szeletet tettem rá/ és ráteszünk a reszelt trappista sajtból. A szélesebbik végétől feltekerjük kifli formára.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezám- és lenmaggal.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre