hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal és almával töltött pulykamell

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,3 kg pulykamell
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 db savanykás alma
  • 15 dkg edami sajt
  • 4 vékony szelet sonka
  • A körethez:
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kalifornia paprika
  • 1 nagyobb cukkini
  • kevés fagyasztott zöldborsó
  • 25 dkg kelbimbó
  • 75 dkg karfiol
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. 1 napig állni hagyjuk a hűtőben.

2.) Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd a hús egyik oldalát végigrakjuk vele. A tetejére kerül a vékony sonka és kb 3 mm. vastag és 2,5 cm széles sajtcsík. Ezután jobbról balra hajtunk egyet a húson. Mindezt addig folytatjuk, amíg a másik széléhez nem érünk.

3.) 210 fokra előmelegített sütőben, kezdetben alufólia alatt, később anélkül sütjük, kb. 2 órán át. A végén megpirítjuk a hús tetejét.

4.) Közben a körethez a kelbimbót megpároljuk kevés sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben majdnem puhára főzzük.

5.) A hagymákat felszeletelve kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is. Petrezselyemmel ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss