Elkészítés: Az olajat felhevítjük, üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hagyjuk kihűlni.
A darált húst alaposan összedolgozzuk a dinsztelt vöröshagymával, a tejben vagy vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával fűszerezzük, jól eldolgozzuk.
A sajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A fűszeres masszából tojásnyi gombócokat gömbölyítünk, mindegyik közepébe 1-1 sajtkockát nyomunk.
A fasírtlabdákat egyenként szalonnaszeletekbe csomagoljuk, majd a muffinsütő kiolajozott üregeibe igazítjuk.
A fasírtgolyócskákat 200 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre