Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtszószos spenót

MME MME
3.1/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk.

Elkészítés: A spenótot nedvesen tálba tesszük, és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot, és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss