Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtszószos-gombás makaróni

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 15 dkg reszelt sajtot, 5 dkg tömlős füstölt krémsajtot 2 tojássárgájával, 2 dkg liszttel és 1 dl tejjel sűrűre főzünk, kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, 5 dkg margarinnal habosra kikeverjük, ízlés szerint sóval ízesítjük.

50 dkg friss gombát meghámozunk, majd olívaolajban kevergetés mellett lassú tűzön megpirítjuk, ízesítjük fokhagymával, majorannával, rozmaringgal, pici sóval, petrezselyemmel.

Ha a gombánk készen van, hozzáadjuk a nagy tejfölt, végül a sajtszósz nagyobb részét. Összeforraljuk, és kész is. :) A maradék sajtszószból kis gombócokat formálunk díszítés gyanánt.

Az elkészített makaróni tésztával tálaljuk melegen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss