Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtroló

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd 12 egyenlő csíkra vágjuk, és szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerjük a henger alakú sütőformákra,  majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük egy sütőpapírral borított tepsire.
  2. 180 fokra előmelegített forró sütőbe tesszük, majd pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a formáról, és kihűtjük.
  3. tejet egy serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Robotgéppel simára keverjük, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. Amikor a massza már elég sűrű, levesszük a tűzről, és kihűtjük teljesen. A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
  5. sajtos masszát egy habzsákba kanalazzuk, majd betöltjük a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét a maradék reszelt sajtba mártjuk.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

A rolókat csak közvetlenül fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss