Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-zöldséges-csirkés pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg vaj
  • 5-6 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • kb. 45 dkg csirkemell
  • 30 dkg morzsolt csemege kukorica
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 nagy fej hagyma
  • 20 dkg cheddar sajt vagy más kemény sajt
  • olaj
  • jerk fűszerkeverék
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat felkarikázom, majd egy tepsibe halmozom. A csirkemellet befűszerezem, a hagymaágyra fektetem, egy kis olajat öntök alá, majd lefedve megsütöm.

Egy robotgépben a tészta hozzávalóit összedolgozom, 2 nem egyenlő részre osztom. A nagyobbik felét kinyújtom majd egy kerek pitetálba teszem. (Sütőpapírral kibélelt tálba a pite garantáltan nem ragad bele, és szépen szelhető lesz.) A másik felét is kinyújtom a tésztának, ez lesz a pite teteje.

A megsült húst felkockázom, majd a zöldségekkel, a dinsztelt hagymával, a sült hús szaftjával összerottyantom. Ha szükséges, egy kis vizet adok hozzá és egy kis fűszerkeveréket, a lényeg, hogy ne legyen száraz. Ezzel töltöm meg a pitét, amit először reszelt sajttal megszórok, majd pedig lefedem a kinyújtott tésztával. A széleit összenyomkodom, majd felvert tojással lekenem. Pár helyen villával megbököm, hogy a gőz távozni tudjon.

200 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Megjegyzés

A csirkemellet helyettesítheti bármilyen sült csirke maradék a vasárnapi ebédből. Összekockázva a zöldségekkel új köntösbe öltözteti előző napi ebédünket. - Judithkaa

Ezek is érdekelhetnek

Friss