Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos zellerkrém

MME MME
2 4.3/5
egyszerű
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A zellert megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, és annyi fele-fele mennyiségû tej és víz keverékével öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Közepes lángon a zellert puhára fõzzük. A felesleges folyadékot leöntjük, a zellert jól lecsepegtetjük, majd egy villával összetörjük. A vajat felforrósítjuk, majd az áttört zellert megpirítjuk rajta. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ha a krém kihûlt, kenyérre kenve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Füstölt sajttal készítve, valamint pirítóssal fogyasztva még harmónikusabb ízt kapunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek