Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-vargányás csirkemell petrezselymes burgonyával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 30 dkg gomba (vargánya)
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál tárkony
  • bors
  • A körethez:
  • 15 db közepes méretű burgonya
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: 1. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpároljuk. Rárakjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, a tárkonyt, a bazsalikomot, majd hozzáadjuk a gombát és a kukoricát. Ha már majdnem kész, megszórjuk reszelt sajttal, és az egészet összekeverjük. Még pár percig sütjük.

2. A burgonyát megpucoljuk, és egészben sós vízben megfőzzük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a petrezselymet. A burgonyákat tepsibe rakjuk, ráöntjük a vajat, és kb. 15 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss