A hozzávalókat - a sajt és a tojás kivételével - összegyúrjuk, és pár percig pihenni hagyjuk. közben lereszeljük a sajtot, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát kinyújtjuk, és tetszőleges méretű téglalapokra/rudacskákra vágjuk. Szépen elrendezzük őket a tepsiben, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk mindegyiket a reszelt sajttal, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. (Ha szép aranybarna színt kap, kész is van.)
Sokféleképpen variálhatjuk ezt a sós sütit: megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal, mákkal stb., és nyugodtan készíthetünk egyszerre több adagot is, mert mélyhűtőben 1-2 hónapig eláll, így bármikor süthetünk belőle egy-egy adagot. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!