Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tökmagos pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 4 dkg élesztő
  • 2 kis pohár langyos joghurt (175g-os)
  • 10 dkg natúr tökmag
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tökmagot szárazon megpirítjuk, félretesszük. A tojásokat villával habosra verjük.

A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, a többi hozzávalóval a tésztát összedolgozzuk, a végén a tökmagot is beledagasztjuk (a tojásból hagyjunk keveset a kenéshez!). Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kinyújtjuk, és háromszor - kb. 15 perces időközökkel - hajtogatjuk (félbe, majd újból félbe).

Végül kb. bő ujjnyira nyújtjuk, tetejét pogácsaszaggatóval sűrűn lenyomkodjuk. Megkenjük a félretett tojással, és nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Tetejükre elosztjuk a sajtot, és pihentetjük, ameddig a sütőt 210 fokra előmelegítjük.

Kb. 15-18 perc alatt a pogácsákat megsütjük, kihűlve kínáljuk.

Megjegyzés

A leesett tésztát nem kell összegyúrni, csak kerek formákra összenyomkodva megsütjük. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss