Elkészítés: A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, a kétfajta sajtot lereszelem, összekeverem. A hússzeleteket elkezdem a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába, hanem a kevert reszelt sajtba forgatom.
Egy tepsibe kevés olajat öntök, és arra helyezem egymás mellé a sajtba panírozott hússzeleteket. Amikor az összes hús a tepsiben van, ráöntöm a tejszínt, rászórom a megmaradt reszelt sajtot, a tepsit alufóliával lezárom. Beteszem a 160 fokosra előmelegített sütőbe sülni.
Az illatáról érezni lehet, mikor sült át, akkor az alufóliát leveszem róla, és visszateszem, hogy szép barnára süljön rajta a sajt.
Szezonjában petrezselymes újburgonyával, máskor szalmakrumplival vagy párolt rizzsel tálalom. Tetszés szerint friss saláta is illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre