Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejszínes rántott hús

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, a kétfajta sajtot lereszelem, összekeverem. A hússzeleteket elkezdem a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába, hanem a kevert reszelt sajtba forgatom.

Egy tepsibe kevés olajat öntök, és arra helyezem egymás mellé a sajtba panírozott hússzeleteket. Amikor az összes hús a tepsiben van, ráöntöm a tejszínt, rászórom a megmaradt reszelt sajtot, a tepsit alufóliával lezárom. Beteszem a 160 fokosra előmelegített sütőbe sülni.

Az illatáról érezni lehet, mikor sült át, akkor az alufóliát leveszem róla, és visszateszem, hogy szép barnára süljön rajta a sajt.

Szezonjában petrezselymes újburgonyával, máskor szalmakrumplival vagy párolt rizzsel tálalom. Tetszés szerint friss saláta is illik hozzá.

Megjegyzés

Bármilyen más, a készítőnek szimpatikus rántani való húsból (csirke, pulyka, sertéstarja, borjú) elkészíthető. Jó étvágyat hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek