Elkészítés: A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.
Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.
Ezután egy kisebb jénaiba vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 150 fokon 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre