Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejszínes paszternák

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.

Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.

Ezután egy kisebb jénaiba vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 150 fokon 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss