Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejszínes csirkemell

MME MME
3 4.1/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, és enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tál alját megszórjuk reszelt sajttal (ízlés szerinti vastagságban, vagyis ki hogy szereti).
  2. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk a lisztben és a felvert tojásban, majd szépen beterítjük velük a tálat (rétegezni fogjuk, tehát csak egy sort rakjunk!).
  3. A hússzeletekre ismét sajtot szórunk, majd erre tesszük az újabb szelet húsokat. Rálocsoljuk a tejszínt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük fólia alatt. Levesszük a fóliát, és anélkül is sütjük még 15-20 percig, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizssel kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos tejszínes rakott csirkemell

 

Megjegyzés

A tűzálló tálat ne kenjük be zsiradékkal, mert maga a sajt is zsíros és nem fog leégni! A sózással vigyázni kell, mert a sajt szintén sós.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss