Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejszínes csirkemell

MME MME
3 4.1/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, és enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tál alját megszórjuk reszelt sajttal (ízlés szerinti vastagságban, vagyis ki hogy szereti).
  2. A csirkemellszeleteket egyenként megforgatjuk a lisztben és a felvert tojásban, majd szépen beterítjük velük a tálat (rétegezni fogjuk, tehát csak egy sort rakjunk!). A hússzeletekre ismét sajtot szórunk, majd erre tesszük az újabb húsokat. Rálocsoljuk a tejszínt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük fólia alatt, majd fólia nélkül 15-20 perc alatt megpirítjuk.



    Ajánljuk még:

Megjegyzés

A tűzálló tálat ne kenjük be zsiradékkal, mert maga a sajt is zsíros és nem fog leégni! A sózással vigyázni kell, mert a sajt szintén sós.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss