Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, fehéredésig dinszteljük rajta a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk.
A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a liszttel, a felaprított petrezselyemmel, az apró kockára vágott pirospaprikával és a reszelt sajt 2/3 részével, majd a húsra öntjük, és jól összekeverjük.
Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük a keveréket, a maradék sajttal megszórjuk, paradicsomkarikákkal és petrezselyemmel díszítjük, és előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre