Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös tócsni

MME MME
35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos-tejfölös tócsni elkészítéséhez a meghámozott burgonyát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a fokhagymát és a vöröshagymát is hozzáreszeljük a kisebb lyukon.
  2. Hozzáadjuk a sót, ízlés szerinti borsot és a tojást, majd adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírszalvétára szedjük.
  4. Friss tejföllel, reszelt sajttal és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A SAJTOS-TEJFÖLÖS TÓCSNI

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss