Sajtos-tejfölös tésztasaláta

MME MME
2.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • csigatészta
  • olaj
  • tojás
  • tárkonyecet
  • mustár
  • tej
  • kapribogyó
  • petrezselyem
  • nagy, édes zöldpaprika
  • paradicsom
  • dundi újhagyma
  • gouda sajt
  • salátalevél

Elkészítés

Elkészítése: A tésztát enyhén sós, 1 evőkanál olajjal kevert vízben megfőzzük. Hideg vízben lehűtjük, jól lecsöpögtetjük.
A főtt tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk. Utóbbit szitán áttörjük, az ecettel, a mustárral összedolgozzuk, csipetnyit megsózzuk. A maradék olajat apródonként belekeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A tésztát a kapribogyóval, a fölaprított petrezselyemmel, az apróra vágott főtt tojásfehérjével összeforgatjuk, majd a tejfölös öntetbe keverjük. A paprikát kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, ahogyan a kimagozott paradicsomot is. Az újhagymát megtisztítva vékony karikákra szeljük, a sajtot egycentis kockákra vágjuk. Ezeket is a tésztasalátába forgatjuk, végül salátalevéllel díszített tálba rakjuk.

Elkészítési idő: 35 perc

Ezek is érdekelhetnek

Friss