Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne kevés cukorral. Közben lereszeljük a sajtot, félreteszünk belőle kb. 10 dkg-ot a pogik tetejére.
Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük kb. 1/2-1 órát. Utána átdolgozzuk. Ismét pihentetjük 1/2-1 órát.
Ha másodjára is megkelt, akkor kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. A tésztát megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a korábban félrerakott sajttal, és a pogácsákat kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra, és a pogácsákat kb. 20-25 perc alatt kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre