hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös pogácsa egyszerűen

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos-tejfölös pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. Egy megfelelő méretű tálba rakjuk a többi hozzávalót: a lisztet, a réteslisztet, a margarint, a tojást, a sót és a tejfölt, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk.
  3. Ezután a tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 cm magas legyen, majd 3 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét és mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss