Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos lángos

60 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk. Egy edénybe szórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés vízzel.  Konyharuhával letakarjuk, és megvárjuk, amíg felfut.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet. Összekeverjük és bedagasztjuk.
  3. A tésztát kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy lisztezett tálcára olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából. Így kelesztjük tovább még 10 percig.
  4. Egy serpenyőbe bőségesen olajat öntünk, felforrósítjuk, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük 1-1 perc alatt, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Megsózzuk, fokhagymával és tejföllel megkenjük, végül reszelt sajttal megszórjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss