Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük, a kockákra vágott húst átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a felkockázott paradicsomot, melyet előzőleg meghámoztunk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnát és őrölt köményt adunk hozzá, azután kevés vízzel felöntve készre főzzük.
A megfőtt húst kiszedjük a szaftból és ledaráljuk, majd az áztatott és kicsavart zsömlékkel és a tojásokkal elkeverjük. A legvégén adjuk hozzá a kockára vágott feta sajtot.
A visszamaradt szaftot robotgéppel pépesítjük, és a tejfölt hozzáadva felforraljuk. A húsmasszából gombócokat formázunk, és a tejfölös alapba tesszük, együtt összeforraljuk.
A 2 dl árpagyöngyöt megmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, ételízesítővel, őrölt köménnyel. A sárgarépát kockákra vágjuk, megfőzzük, a zöldborsót szintén megfőzzük, és a kész árpagyöngyhöz adjuk.
Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre