Elkészítés: 1. A tésztához a meglangyosított vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot meg az olajat, majd a liszthez adjuk, majd sóval és a szárított fűszerekkel együtt fényes-sima tésztává dagasztjuk. 4 cipóra osztjuk, és kb. fél órát pihentetjük.
2. Miután megkelt elfelezzük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Sütőformába fektetjük az egyik lapot, villával megszurkáljuk, étolajjal vékonyan bekenjük úgy, hogy a szélén 2 cm-t szabadon hagyunk. Ízlés szerint ketchupot nyomunk rá, és beterítjük a tarja- és sajtszeletekkel. A szegélyt megkenjük hideg vízzel.
3. Kinyújtjuk a maradék tésztacipót is, a töltelékre terítjük, a szélét jól lenyomkodjuk, és a tetejét ennek is villával megszurkáljuk.
4. Megkenjük a tésztát egy kevés étolajjal, és 35 perc alatt előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
5. Végén tortaszerűre szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre