Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tarjás lepény

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl víz
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • fél evőkanál cukor
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg liszt
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • A töltelékhez:
  • 16 szelet lapka sajt
  • 16 szelet füstölt tarja
  • ketchup
  • kevés étolaj a megkenéshez

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a meglangyosított vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot meg az olajat, majd a liszthez adjuk, majd sóval és a szárított fűszerekkel együtt fényes-sima tésztává dagasztjuk. 4 cipóra osztjuk, és kb. fél órát pihentetjük.

2. Miután megkelt elfelezzük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Sütőformába fektetjük az egyik lapot, villával megszurkáljuk, étolajjal vékonyan bekenjük úgy, hogy a szélén 2 cm-t szabadon hagyunk. Ízlés szerint ketchupot nyomunk rá, és beterítjük a tarja- és sajtszeletekkel. A szegélyt megkenjük hideg vízzel.

3. Kinyújtjuk a maradék tésztacipót is, a töltelékre terítjük, a szélét jól lenyomkodjuk, és a tetejét ennek is villával megszurkáljuk.

4. Megkenjük a tésztát egy kevés étolajjal, és 35 perc alatt előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

5. Végén tortaszerűre szeleteljük.

Megjegyzés

Ha nincs kerek formánk, elkészíthetjük sima tepsiben is, és egyéb ízletes szalámival is finom. Biztos siker, a gyerekeim kedvence. - andrea711

Ezek is érdekelhetnek

Friss