Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leteszteltük! Melyik bolti sajtos tallér közelíti meg leginkább a házit?

A sajtos tallérok igazi dinoszaurusznak számítanak a ropogtatni valók között, ezek már szinte ezer éve ott pihennek a boltok polcain, többnyire változatlan csomagolásban és receptúrával.

Ásóbot egyszerűségű receptjük miatt sokan inkább a házi verziót favorizálják, de azért találunk pár örökzöld példányt az üzletekben. Sikerült majdnem egy tucattal keríteni, melyeket laborkörülmények között vizsgáltunk.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 

A teszt során a sajtosságot, az állagot és persze a teljes összhatást vizsgáltuk. Külön folyamatot nem fejlesztettünk az alanyok tesztelésére, csak ettük, ahogy sikerült, de leginkább önmagukban.

Circuss

Meglepően jól ropog, viszont mintha az ufók ellopták volna belőle a sajtot, ízre sokkal inkább borsos hatást kelt, mint sajtosat. A korongok masszívak, nincsenek szétporladva a zacskó alján sem, igazi sörfelszívó kiegészítő lehet egy nyári estén, csak a sajtot képzeljük mellé fejben.

Adatok: 200 gramm, sajt 12%, fűszerkeverék 2,9%, 359 ft

EPERLEKVÁRTESZT! MELYIK BOLTIT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK BEFŐZNI? >>> 
Urbi

A korongokat szagolgatva leginkább a nagy semmire tudunk asszociálni, mivel sajtillat zéró, de még mást sem igazán érezni rajta. Kóstolva egy korrekt puffasztott állagot érzünk, mintha felfújták volna az egészet. Ettől persze levegős az egész és persze száraz, de iszonyatosan. Kóstolva sem érkezik a sajt, kár érte.

Adatok: 100 gramm, gouda sajt 5,8%, 209 ft

Ziegler

Felnyitás után egy csipet sajtosságot sikerült fülön csípni, ami azonnal hatalmas ujjongást váltott ki a tesztcsapatban. Kóstolva egy halovány szellő marad belőle, de sajtosnak őszintén ezt sem neveznénk. Állagra viszont nagyon rendben van, jó tömör és masszív, nincsen térfogatnövelővel telepumpálva.

Adatok: 120 gramm, sajt 14%, 345 ft

POPCORNTESZT! MELYIK MIKRÓS PATTOGATOTT KUKORICÁT VÁLASSZUK FILMNÉZŐS ESTÉKRE? >>> 
Sajtos Tallér – Édes Világ

A csomagolás hátlapját szemlélve sokáig elidőz az ember, hogy mégis ki lehet Jász Lászlóné, aki a terméket gyártja. Egy hölgy, aki megtagadta az ipari forradalmat, és töretlenül kézzel gyártja a tallérokat? Megpróbáljuk egyszer kideríteni. A csomagolás nagyon, de nagyon nosztalgikus. A tallérok méretre akár az 5 Ft-os érmék, szóval nagyon aprók, inkább apró korongnak kellene hívni őket. Kóstolás során a sajt helyett sajnos csak vacak olajos ízt találunk, ami minden, csak nem kellemes. Van egy megmagyarázhatatlanul érdekes, eléggé ropogós állaga, de ennyi az összes pozitívum benne.

Adatok: 85 gramm, sajt 8%, só 0,2%, gyártja: Jász Lászlóné, 140 ft

BODZASZÖRPTESZT: EZ KERÜLJÖN AZ ASZTALRA A HÉTVÉGÉN! >>> 
CBA

Igen, az adatokat nézve egy könnyed de ja vu érzés kerít hatalmába minket, ami nem hiába történik. Ez bizony pontosan ugyanaz, mint az Urbi, csak ez CBA fedőnév alatt fut. Kalóriára, grammra, életszeretetre pontosan ugyanaz minden adat a két terméknél. Kóstolva sincs eltérés.

Adatok: 100 gramm, gouda sajt 5,8%, 199 ft

Snack Fun

Hatalmas korongok, melyek olyan vékonyak, akár a papír. Ennek okán veszettül ropognak, ami azért eléggé élvezetes. Ízre nagyon sokrétű, az első pár másodpercben kapunk egy érthetetlen halas aromát, ami elillan, és átcsap egy csipet sajtosságba. Nehéz kitalálni, hogy mire gondolt a költő, amikor ezt tervezte, de az biztos, hogy érdekes.

Adatok: 150 gramm, trappista sajt 6%, 269 ft

TESZT! HOL LEHET TÉNYLEG FINOM PIZZASZELETET KAPNI BUDAPESTEN? >>> 
Traccs parti

Ez is a klasszikus tallér elvet vallja, méretes darabok, melyek négyzetrácsos mintát viselnek. Állagra nagyon jó! Ropog és könnyed is egyszerre, de ami még inkább meglepetés, hogy érezni rajta a sajtosságot. Nem olyan intenzíven azért, de megvan benne az akarat, és ez már nagy szó ebben a mezőnyben.

Adatok: 100 gramm, sajt 4,2%, kék sajt 4%, 200 ft

Sajtos tallér - Urbán Tibor 

Harmadjára is de ja vu, tökéletesen ugyanaz, mint az Urbi vagy a CBA, csak más csomagolást kapott.

Adatok: 120 gramm, gouda sajt 5,8%, 200 ft

HOL A LEGFINOMABB A FÁNK BUDAPESTEN? KIPRÓBÁLTUK VAJNA TÍMEA FÁNKOZÓJÁT IS! >>> 
SAJTOS TALLÉR - Mester Róbert

Kicsit szolizottabb színvilágot képvisel, viszont látványra egészen meggyőző így is, mivel a korongok csábítóan néznek ki. Kóstolva annyira már nem rózsás a helyzet, a sajtosságot itt is elfelejthetjük, de cserébe van egy kis puffasztott érzet ebben is. Olaj jön az utóízében, valószínűleg ezzel sem fogjuk megnyerni az unokákat. 

Adatok: 90 gramm, sajt 3,5%, 249 ft

Sajtos sós tallér (Édes Világ)

Sokadik klón, ez is pontosan olyan, mint mindegyik, amiben ennyi és ilyen sajt került. A négy testvér kézenfogva ugyanolyan eredményt ért el, kár is tovább szaporítani rá a szavakat.

Adatok: 100 gramm, gouda sajt 5,8%, 210 ft

TESZT! VÉGRE EGY TORTILLA CSIPSZ, AMI IGAZÁN SÓS, KUKORICÁS ÉS ROPOGÓS! >>> 
Ítélet

A legfontosabb, hogy a legjobban akkor járunk, ha szépen magunknak csinálunk ilyen ropogtatnivalót, mert amiket a boltban találunk, azok bizony eléggé laposak. A sajtosságot alig éreztük párszor, de akkor is csak tizedmásodpercekig, őszintén egyikre sem mernénk rácsapni a nagy „sajtos” pecsétünket.

Ha mindenáron ilyen tallért akarunk venni a boltban, akkor próbáljuk a Zieglert, a Traccs partit vagy a Circusst beszerezni. Ezek egészen elfogadhatóak, de csodát nem szabad azért várni tőlük.

Az igazi armageddon-szerű élményt az édes világ apró sajtos tallérjai okozták, amivel tényleg vallatni lehetne, annyira kegyetlen olajos és rossz íze van. A nagy négyes szintén a kerülendő kategóriát erősíti, ezek négyen totálisan egyformák és rosszak. Legnagyobb gond velük, hogy a térfogatnövelés miatt egy nagyon vacak állagot kapnak.

Helyezések:

1. Ziegler
2. Traccs parti
3. Circuss
4. Snack fun
5. Mester Róbert
6. Urbi - CBA - Sajtos tallér - Sajtos sós tallér (Édes világ)
7. Sajtos tallér (Édes világ)

Ezek is érdekelhetnek