Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos tallér

30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Apró kockákra vágjuk a margarint, és villával morzsásra kerverjük a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Végül a tojásokat és a tejfölt is hozzákeverjük a tésztához. Összegyúrjuk, cipó alakúra formáljuk.
  3. Csípjünk a tésztából 3 ujjal, kb. 2-3 cm átmérőjű darabkákat, majd a tenyerünk segítségével kis gombócokat formáljunk belőle.
  4. A tallér sütőt forrósítsuk fel, vékonyan olajozzuk vagy zsírozzuk be (csak az első sütésnél kell!), majd helyezzünk a közepére 1 kis gombócot. Hajtsuk rá a tetejét, közepes fokozaton kb. 4-5 perc alatt süssük készre a tallért.
  5. Süssük meg ugyanígy a többi tésztát is. A kisült tallérokat sorakoztassuk rácsra, így előbb kihűlnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss