Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos szendvicstorta

45 perc
egyszerű
átlagos
7 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát és a retket vékony karikára vágjuk. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A krémsajtot egy tálban kikeverjük a sóval és a borssal.
  2. Egy körülbelül 26 cm-es átmérőjű tortaformába sütőpapírt helyezünk, és elkezdjük a rétegezést. Először beleteszünk egy sor kenyeret az aljára és az oldalára is. Megkenjük a sajtkrémmel, és egy sor sonkát helyezünk rá, majd ismét kenyeret. A kenyereket újra megkenjük a krémsajttal, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Retekkel, uborkával és főtt tojással kirakjuk a tetejét, majd lefedjük kenyérrel.
  3. Levesszük a tortaforma karimáját, és a maradék krémsajttal megkenjük a tetejét és az oldalát. Hidegre tesszük minimum fél órára, majd tojáskarikával, uborkával, retekkel, kaporral és a petrezselyemmel díszítjük a tetejét. Egy rövid ideig a hűtőben pihentetjük, majd úgy, mint egy hagyományos tortát, szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek