Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-szalonnás rakott krumpli

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, majd héjában megfőzzük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk és karikára vágjuk. A szalonnát és a bacont csíkokra vágjuk és serpenyőben megsütjük.
  2. A tejszínt felmelegítjük, beletörjük a fokhagymát, kevés sót, borsot és őrölt szerecsendiót adunk hozzá, felöntjük a fehér borral és összeforraljuk.
  3. Egy jénait kikenünk vajjal, a krumplit és a szalonnás-baconös keveréket rétegezve elterítjük benne, és leöntjük tejszínnel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és baconnel. 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt és a bacon megpirul a tetején. 

LAGZIS KRUMPLI, AZAZ A LEGFINOMABB SAJTOS RAKOTT BURGONYA >>>

TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>>

9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss