A makarónit körülbelül 12 perc alatt fogkeményre főzzük forrásban lévő sós vízben, majd leszűrjük.
A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd a lisztet világos színűre pirítjuk rajta. Kis adagokban, kevergetve hozzáöntjük a kissé megmelegített tejet. A mártást megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint, majd sűrűre főzzük.
A lereszelt sajtot és a mustárt belekeverjük a besamel mártásba. Hozzáadjuk a tésztát, alaposan összekeverjük, majd egy hőálló tálba tesszük.
Megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal a makaróni tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük (vagy addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a szósz bugyog a szélén). Azonnal tálaljuk.
A sajtos tésztához a kemény sajtok kivételével szinte bármilyen sajt felhasználható, bár némi parmezánforgács nem árt meg egyetlen fogásnak sem. Használhatunk ementálit, trappistát, gorgonzolát vagy mozzarellát.