Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos sült kacsamáj

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kacsamájat félbevágjuk, eltávolítjuk az inas részt, megmossuk, majd szárazra töröljük papírtörlővel.
  2. Egy serpenyőbe öntjük az olajat, beletesszük a kacsamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
  3. Ezután a zsiradék felét átkanalazzuk egy tepsibe, majd a máj darabokból négy halmot rakunk egymástól kicsit távolabb.
  4. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos zsemle színűre pirítjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
  5. Ezután visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük, majd amikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajt felét, és továbbfőzzük pár percig.
  6. Az elkészült sajtos besamelmártást ráöntjük a tepsiben lévő kacsamáj halmokra, majd megszórjuk a maradék füstölt és trappista sajt keverékével.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy-egy kacsamájhalmot, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss