Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós sajtos stangli (szendvicsnek való)

90 perc
bonyolult
átlagos
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A langyos-cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk és felfuttatjuk.
  2. A lisztet (BL55) átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sót. Ezután hozzáadjuk a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd megdagasztjuk a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még szórhatunk hozzá dagasztás közben. (Én géppel dagasztottam meg, de kézzel is megdagaszthatjuk.)
  3. A megdagasztott tésztát áttesszük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. másfél óra alatt megkelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kézzel vékonyabbra húzogatjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével.
  5. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, felvágjuk 10-12 egyforma darabra, majd a tésztát kis bucikká formázzuk.
  6. A bucikból egyesével rudakat sodrunk, majd egymástól 2-3 cm-es távolságra tessük őket.
  7. Ezután lekenjük egy kis tejjel, majd ráreszeljük a maradék sajtot. (A lehullott sajtba kicsit forgassuk bele a stanglikat, így nem veszik kárba.)
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymástól kb. 2 cm távolságra ráhelyezzük a stanglikat, majd lepermetezzük vízzel, és letakarjuk egy másik tepsivel.
  9. Ezután 30 perc alatt újrakelesztjük a tésztát, majd szintén lepermetezzük vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
  10. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  11. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Megjegyzés

A frissen kisült stangli nagyon finom, és könnyű bélezetű. Kínálhatjuk reggelire, készíthetünk belőle ízlés szerint szendvicset..... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss