Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos spenótfasírt

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótleveleket alaposan megmostam, kissé összevágtam, leforráztam, lecsepegtettem. A petrezselyemzöldet finomra aprítottam, a hagymát felkockáztam. A zsemléket langyos vízbe áztattam néhány percre, majd alaposan kinyomkodtam, a sajtot lereszeltem.

Minden hozzávalót a fűszerekkel együtt egy nagy keverőtálba halmoztam, hozzáütöttem a tojásokat, és botmixerrel az egészet homogén masszává dolgoztam.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem, egy tepsire sütőpapírt borítottam, majd kenőecsettel felvittem rá az olívaolajat. Nedves kézzel kis fasírtokat formáltam a masszából, nagyjából 5 cm átmérőjűeket. Mindegyiket egy villa hátuljával csíkosra igazítottam.

15-18 perc alatt megsütöttem úgy, hogy félidőben mindegyiket megfordítottam.

Megjegyzés

A külső része kissé ropogós, belül omlós, és az olvadt sajtnak köszönhetően kissé krémes állagú. Nem szívja magába az olajat és valóban könnyű ebéd vagy vacsora.

További fotók, receptek és trükkök Habliliom blogjában! >>> - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss