Elkészítés: Egy tűzálló edényt kivajazunk, és egy pici olajat is öntünk bele, hogy a vaj ne égjen le.
A karajt 2 ujjnyi vastagságúra szeljük, és kis zsebecskét vágunk bele, majd kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk.
A spárgákat megtisztítjuk és levágjuk a fásabb részeket. A húsokat megtöltjük spárgával, szalonnával, 1 levél bazsalikommal, sajttal, majd hústűvel összetűzdeljük. Beletesszük őket a hőálló edénybe.
A sajtkrémhez a tojássárgáját vajjal kikeverjük, 1 evőkanál lisztet adunk hozzá. Kis lángon főzzük, közben tejet és tejszínt adunk hozzá. Végül beletesszük a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük szerecsendióval, s addig forraljuk, míg a sajt el nem olvad.
A húsokra öntjük a sajtkrémet. A tetejére még szórhatunk sajtot, a kimaradt spárgákat is rárakhatjuk a tetejére, majd betesszük sütőbe, és először 160 fokon, majd 180-220 fokon sütjük, amíg a hús meg nem puhul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!