Elkészítés: A hagymát a vajon megpirítjuk, majd ezen átforrósítjuk a rizst, ezután hozzáöntjük a sört is, és kevergetjük. Amikor felvette a folyadékot, öntünk hozzá egy kis alaplevet. Így folytatjuk, míg a rizs megpuhul, és krémes marad. Belekeverjük a reszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kihűlni. Végül 1 tojást felverünk, és belekeverjük a kihűlt rizottóba.
Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a közepébe mozzarellakockát teszünk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk. Szobahőmérsékleten kiváló sörkorcsolya.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre