Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás uborkatekercs

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kígyóuborka
  • 8 mini paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál krém sajt
  • főtt tojás
  • fűszeres pulykamellsonka
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • Az öntethez:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • citrom
  • bors
  • olívaolaj
  • lenmagolaj

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percet állni hagyjuk (azért, hogy tudjuk tekerni).

A fokhagymát összetörjük, a krémsajthoz keverjük, ezzel a krémmel kenjük meg az uborkaszeleteket. A kockára vágott feta sajtot és a félbevágott paradicsomot középre tesszük, és az uborkát rátekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. A fogpiszkálóra a vékony csíkokra vágott sonkát rátűzdeljük. Lapos tálra tesszük.

Az öntethez a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, a bazsalikomot leöblítjük, csíkokra vágjuk. A citrom felét lereszeljük, a másik feléből vékony csíkokat vágunk a díszítéshez. Az olajba tesszük a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, 3 evőkanál citromlét, összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet rácsepegtetjük az uborkatekercsekre, és a vékonyra vágott citromhéjjal megszórjuk.

Főtt tojással és zöldségekkel ízlés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss