hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás töltött háromszög

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl étolaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg sonka (apró kockákra vágva)
  • 10 dkg párizsi (apró kockákra vágva)
  • 15 dkg bacon (apró kockákra vágva)
  • 2 konzerv kukorica
  • 2 fej lilahagyma (reszelve vagy apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 30 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 2 kanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • zsiradék a tepsik kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl langyos tejbe tegyünk bele 1 kávéskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, futtassuk fel. A többi hozzávalót tegyük bele egy tálba a tej kivételével, majd adjuk hozzá az élesztős keveréket, dagasszuk be. Hagyjuk 35-45 percig meleg helyen duplájára kelni.

Közben a töltelék hozzávalóit egy keverőtálban keverjük össze.

A tésztát felezzük vagy harmadoljuk el, majd vékonyra nyújtsuk ki. Kenjük meg a töltelékkel, csavarjuk fel, és vágjuk el háromszögekbe.

Kikent, lisztezett tepsibe helyezzük bele, majd kenjük meg a tojássárgás-tejfölös keverékével. 180 C-on 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Megjegyzés

Nagyon laktató, kiadós étel. Ajánlom mindenkinek. - hollernora

Ezek is érdekelhetnek