A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk a paprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és 2 percig főzzük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd elkeverjük a szaftos sonkás raguval.
A tojássárgájákat a tejfölhöz keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel és a sonkás tésztával.
Olajjal kikent és morzsával meghintett sütőformába simítjuk, a tetejét meglocsoljuk egy kevés étolajjal.
Letakarjuk alufóliával, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk.