A padlizsánt megmossuk, majd egy-másfél centis karikákra vágjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Az olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és az oregánóval, majd ezzel a keverékkel alaposan megkenjük a padlizsánkarikákat és tíz percet állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják.
A padlizsánszeletek felére egy-egy szelet sonkát, sajtot és a kápia paprika karikákat teszünk, aztán a zöldség másik felével befedjük, mintha szendvicset készítenénk. A padlizsánkarikák tetejére paradicsom szeleteket teszünk, amit reszelt sajttal szórunk meg.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor apróra vágott bazsalikommal megszórjuk és bulgurral kínáljuk.