Elkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A trappista sajtot lereszeljük, a medvehagymát apróra, a sonkát kis kockára vágjuk.
A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával és a medvehagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset - mérettől függően - 2-3 szelet baconbe burkolunk. A göngyölegeket szorosan alufóliába csavarjuk.
Tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük, utána kibontjuk a csomagok tetejét, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Párolt zöldséget készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre