Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás háromszög

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a tojássárgáját, sót, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk, és meleg helyen kelesztjük. A duplájára fog nőni, nagyjából egy óra alatt.
  3. A sajtokat lereszeljük, az aszalt paradicsomot és a sonkát apróra vágjuk. A vajat kikeverjük a tojássárgával, a natúr vajkrémmel. Sózzuk, borsózzuk, majd a paradicsomot, a sonkát és a sajtokat is hozzákeverjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára terítjük, és vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel. A hosszabbik oldalát feltekerjük, és háromszögeket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percet kelesztjük.
  5. Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A megkelt sütemények tetejét megkenjük olvasztott vajas tejjel.
  6. Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos sonkás háromszög

Ezek is érdekelhetnek

Friss