Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás fasírtrudacskák

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rudacskákhoz:
  • 60-70 dkg darált hús (sertés, pulyka stb.)
  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • trappista vagy más kemény sajt
  • vékonyra szeletelt füstölt sonka (lehet gépsonka is)

Elkészítés

Elkészítés: A rudacskák hozzávalóit összedolgozzuk. Tenyérnyire való nagyságokat simítunk a kezünkkel, ráteszünk 1 sonkaszeletet, rá sajtdarabot, és összegurgatjuk hosszúkásra (gombóc formára is formázhatjuk).

Bepanírozzuk, és olajban - fedő alatt, lassú tűznél - kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss