hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos saláta

MME MME
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg fehér szőlő
  • 10 dkg piros szőlő
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis zellergumó
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg tisztított dióbél
  • Az öntethez:
  • 1 csokor tárkony
  • 6 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál majonéz

Elkészítés

Előkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk megszáradni. A sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. A tárkonyt leöblítjük, és felaprítjuk.

Elkészítés: A szőlőt, a répát, a zellert, a sajtot és a diót nagy tálba szórjuk, lazán összekeverjük, és kb. 30 percre behűtjük. Kisebb mély tálkába beleöntjük az olajat, a borecetet, és erőteljes mozdulatokkal összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felaprított tárkonyt, és simára kikeverjük. A hűtőből kivesszük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és azonnal tálaljuk. Pirítós kenyeret adhatunk hozzá.

Munka: kb.15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 420 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek