Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a szalalkálit, a sót és a reszelt sajt felét (15 dkg). Alaposan elvegyítjük, majd kis gödröcskét alakítunk ki a közepében, és beletesszük a 2 tojássárgáját, hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk belőle.
Ha ezzel kész vagyunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tetejét megkenjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Ekkor derelyevágóval kis rudacskákra vágjuk, és mielőtt a tepsibe tesszük, meghintjük a maradék reszelt sajttal. Szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre