Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rudacska

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a szalalkálit, a sót és a reszelt sajt felét (15 dkg). Alaposan elvegyítjük, majd kis gödröcskét alakítunk ki a közepében, és beletesszük a 2 tojássárgáját, hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk belőle.

Ha ezzel kész vagyunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tetejét megkenjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Ekkor derelyevágóval kis rudacskákra vágjuk, és mielőtt a tepsibe tesszük, meghintjük a maradék reszelt sajttal. Szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Sütéskor a szalalkálinak nagyon erős szaga van, de ez a rudacskákon nem érződik majd. Másnap talán még finomabb, mint frissen sülve. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss