Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

MME MME
35 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sajtot keverőtálba reszeljük, kb. 4 dkg-ot félreteszünk, majd a többit összeforgatjuk a liszttel, a Cayenne-borssal, a római köménnyel, a cukorral, a sóval és némi frissen őrölt borssal.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és robotgép segítségével simára dolgozzuk. Ezután cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 20 percig.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglappá nyújtjuk, és lisztbe mártott késsel vagy pizzaszeletelővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
  4. A csíkokat tálalásra is használható tapadásmentes sütőtálba vagy sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük, megcsavarjuk, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, majd aranyszínűre sütjük 12-15 perc alatt. Végül kb. 5 percig hűlni hagyjuk.


Megjegyzés

Recept: Le Creuset - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss