Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rúd leveles tésztából (gluténmentes recept)

60 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes sajtos rúd tésztájához mérjük egy keverőtálba a lisztet, a sót, és morzsoljuk el a margarinnal.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vizet, az ecetet, és gyúrjunk rugalmas tésztát.
  3. Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, és nyújtsuk ki mind a három tésztát nagyon vékony, ugyanakkora téglalappá.
  4. Az egyik lapra tegyünk vékony szeletekre vágott, 30 g jéghideg margarint, rakjunk rá egy kinyújtott lapot. Erre mehet a másik 30 g jéghideg margarin vékonyan szelve, és fedjük le az utolsó lappal.
  5. Nyújtsuk a tésztát kb. 5 mm vastag téglalappá, kenjük le a tetejét felvert tojás és víz keverékkel, majd szórjuk meg reszelt sajttal és vágjuk fel egyenlő nagyságú csíkokra.
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. 

    Tipp: Még több gluténmentes receptet találsz Kohári Éva oldalán, a Gluténmentes Íz-liken.

Ezek is érdekelhetnek

Friss