Elkészítés: A lisztből, a tejfölből, a tojássárgából a szódavízzel kemény tésztát gyúrunk.
Ezután a hájas tésztához a lisztet elmorzsoljuk a letisztított, ledarált hájjal és megsózzuk.
4 cipót készítünk a rétestésztából és 4 cipót a hájas tésztából. A rétestészta cipót kinyújtjuk, rátesszük a kinyújtott hájas cipót és hajtogatjuk. Így teszünk a
többivel is. A tésztát letakarjuk konyharuhával, fél órát pihentetjük. Összesen háromszor nyújtjuk, majd hajtogatjuk, közben fél óráig pihentetjük.
Végül kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, megkenjük a tetejét tojásfehérjével, és sajtot reszelünk rá. Így helyezzük bele a kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe, végül készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!